Roosa kävi eilen virallisessa silmätarkastuksessa täällä Kuusamossa silmäeläinlääkäri Kaisa Wickströmillä. Sama lääkäri onkin tutkinut Roosan silmät jo useamman kerran. Eilinen tarkastus oli Roosan 6. silmätarkastus. Aikaisemmin Roosan silmät on tutkittu terveiksi, mutta eilen tuli hieman erilainen tulos tuossa tarkastuksessa. Lääkäri tutki silmät ja totesi, että Roosan molemmissa lasiaisissa on rihmoja ja lasiainen on hieman vetinen eli tulos lasiaisen rappeuma (Vitreus degeneratio). Samalla hän totesi, että muuten silmät ovat täysin terveet ja ei ole mitään viitettä esim. linssiluksaatiosta. Sitten hän kysyi, minkä ikäinen Roosa on, johon totesin, että Roosa täyttää 7 vuotta maaliskuun lopulla. Sitten kerroin hänelle myös Roosan astutussuunnitelmista. Hän totesi, ettei ole mitään estettä astutukselle.

Illalla sitten huomasin silmätarkastuslausunnossa kohdat, joihin lääkäri olisi voinut laittaa ruksin, onko kyseessä lievä, kohtalainen tai vakava muutos silmissä. Roosan lausuntolomakkeessa ei oltu ruksitettu mitään kohtaa näistä. Sen jälkeen tutkailin Koiranettiä ja parsoneiden terveystuloksia. Aika tuoreissa silmätarkastuksissa oli joidenkin koirien kohdalla seuraava merkintä: Lasiaisen rappeuma todettu. .....ja sitten lisälauseke: Silmämuutoksen vakavuus: Lievä.

Vaikka tarkastuksen tehneen lääkärin kanssa oli puhuttu asiat läpi ja hänen mielestään Roosan kohdalla kyse oli lievästä muutoksesta ja nimenomaan, että tarkastustulos ei ole este astutukselle, niin halusin keskustella hänen kanssaan uudelleen, joten jätin hänelle soittopyynnön.

Lääkäri soittikin minulle pari tuntia sitten ja juttelimme vielä kertaalleen Roosan silmätarkastuksesta ja tästä lomakkeesta/siihen merkittävistä asioista/merkintätavoista. Ruksitusasiasta hän kertoi, että marraskuussa 2011 silmäeläinlääkärien kokouksessa oli sovittu, että esim. lasiaisen rappeuman kohdalla (liekö muutkin silmäsairaudet samalla tavalla, siitä ei ollut puhetta) ei merkitä enää ruksia eli onko muutos lievä, kohtalainen tai vakava. On kuulemma äärimmäisen vaikea arvioida tarkalleen näitä eroja esim. lievä/kohtalainen.

Sitten hän selitti, että Roosan kohdalla kyse on lievästä muutoksesta. Ja sanoi myös siitä, että Roosalla on 5 kertaa aikaisemmin tutkittu silmät terveiksi ja Roosalla on jo ikää (hän sanoi "kun on kyseessä jo vanha koira" ;o), niin tämä tulos on paljon lievempi siltäkin osin.....KUIN .....jos olisi kyseessä esim. 2-vuotias koira, jolla todetaan sama tutkimustulos.

 

Tähtisilmät

 

..............sitten Roosan haukotuskuva :D *Boring*, sanoi Roosa 

Otin monta kuvaa näistä tähtisilmistä, kun yritin saada semmoisen kuvan, jossa Roosan jo monen tuomarinkin toteamat "hieman ilmavat korvat" eivät olisi nousseet ihan pystyyn ja viipolleen! Roosa nimittäin kuvia ottaessa singauttaa nuo korvansa ihan miten sattuu ja varsinkin salamaa käyttäessä