Monien  vaiheiden jälkeen pääsimme sentään Hyvinkäälle rotumme erkkariin. Tämä olikin mun eka erkkari, joten sitä olikin odoteltu koko syksy. Näyttelyyn oli ilmoittautunut huikea määrä koiria eli 206 maailman ihanimman rodun edustajaa. Näyttelypaikka oli maapohjahalli, jotka eivät ole mun suosikkeja. Viileää oli, ainakin aluksi. Tuomareina olivat Karen Rimmer, Iso-Britannia ja Harto Stockmari, Suomi.

Rocky oli avoimessa luokassa, jossa koiria 24, tuomari Karen Rimmer. Rocky sai EH:n, arvostelu oli muuten todella hyvä, mutta kokoa oli tälle tuomarille meidän komistuksessa liikaa. Rockyn säkähän on 38 cm.

Rockyn kehän jälkeen saimmekin systerin kanssa keskittyä koirien katseluun ja tuttujen kanssa seurusteluun. Roosan kehä tulisi alkamaan iltapäivän puolella, joten aikaa jäi runsaasti. Yhden niinsanotun mokan tein heti näyttelypäivän alkuvaiheessa. Elikkä vasta samana iltana minulle selvisi luetteloa lukiessani, että Rockyn jälkikasvua oli aamusta kehässä kolmen koiran muodossa, mutta oman huolimattoman luettelon lukemisen seurauksena en hoksannut katsoa pentukehiä kuin puolella silmällä, kyllä harmitti jälkikäteen. Laitan loppuun kuvia, jossa myös kaksi kuvaa noista lupaavan näköisistä pennuista.

Erkkarissa oli myös Katjan ja minun omistamana ja Hannalla sijoituksessa oleva Tuure eli Double Barrel's Dynamic Diesel. Tuure sai H:n, mutta arvostelu oli hyvää luettavaa. Tuomarin mielestä Tuure saa vielä kehittyä, nuorihan tuo poika vielä onkin eli 15 kuukauden ikäinen.

Iltapäivän puolella sitten pääsi Roosakin muiden valionarttujen kanssa kehään. Koiria oli muistaakseni 15 kaunista neitokaista. Roosa sai ERIn ja arvostelu oli hieno, paitsi ne Roosan korvat, joista jälleen kerran tuli noottia. Roosa ei sijoittunut luokassaan neljän parhaan joukkoon, mutta tyytyväinen olen tulokseen. Tuomari oli Harto Stockmari.

Paikalla oli paljon tuttuja koiranomistajia koirineen ja päivä huipentui ROP-kehään. Jo aiemmin urosten parhaaksi oli valittu Roosan siskon Mangon jälkeläinen Elvis eli Wildfay's Sea Breeze. Narttujen kauneimmaksi oli valittu Gwragged Annwn Thunderbolt "Flora". ROP-kehässä sitten Elvis Hennan handlaamana räjäytti pankin. Voi sitä Hennan ilmetti, oli kyllä leveä hymy. Helkky siinä kehän laidalla oli yhtä hymyä myös. Ihana oli seurata toisten onnea ja iloa, minulla tippui kyyneleet, kun oli niin iloinen heidän puolestaan. Mahtavaa!!!

Näyttelypaikalta lähdettiin Helkyn kanssa yhdessä sitten seuraavaan juttuun eli katsomaan pikkuisia suloisia parsonpentuja, mutta siitä laitan jutun ihan erikseen.

Maanantaina suunnattiin sitten auton nokka kohti Nummelaa (tai Vihtiä, en oikein tunne noita etelän paikkoja). Rocky kävi kettua moikkaamassa Anjan järjestämissä luolaharkoissa. Hyvin haukkui ja eteni luolastossa. Harkoituksia jatketaan sopivan ajankohdan tultua kohdalle joskus talven mittaan.


Rocky ennen kehän alkua, hox. nahkapantakin on vielä kaulassa :o). Kuva Toni Lund

Rocky kehässä. Kuva Toni Lund

Valioluokan narttuja. Minä ja Roosa 4. oikealta :o) Kuva: Marko Tuliniemi

Meidän ihana Tuure -Double Barrel's Dynamic Diesel kehän jälkeen uudessa hienossa takissaan. Huom. nimi on brodeerattuna hienosti kankaaseen.

Tässä Rockyn jälkeläinen Tallitontun Riemumaisteri "Miki" ikä 5.5 kk. Uroksissa pikkupentujen 4. sija ja KP. Kuva Lars-Erik Jansson

Edelleen Rockyn jälkikasvua eli Tallitontun Rentun Ruusu "Nomi", ikä 5.5 kk. Nartuissa pikkupentujen 2. sija ja KP. Kuva Lars-Erik Jansson

ROP Wildfay's Sea Breeze "Elvis ja VSP Gwragged Annwn Thunderbolt "Flora"

Henna ylpeänä esittelee ruusukelajitelmaansa

Tähän loppuun vielä kuva meidän kaikkien omasta pienestä ilopilleristä. Systerin perheen australianterrieri Cella on sydämellinen ja äärimmäinen kiltti koira ja Roosan ja Rockyn kaveri. Mutta, mutta kaikkein parhaimmat leikkihetket (lue: ainakin välillä hepuli/pamarihetket) syntyvät, kun Cella on kahdestaan jomman kumman valkoisen karvaisen kanssa. Kolmiodraamassa on välillä hiukan draamaa ilmapiirissä, yleensä Roosan aiheuttamana, ei kuitenkaan mitään vakavampaa.  Julkaisukelpoista yhteiskuvaa ei löytynyt kamerasta, on nää kyllä niin liukasliikkeistä porukkaa, joten tässä kuva Cellasta leikin lomassa.