Viime lauantaina oli taas pienen tauon jälkeen vuorossa näyttely, johon omia kasvatteja oli ilmottu. Kajaanin KV-näyttelyyn oli ilmottu Kira, Aapo ja Otto. Oton turkki oli marraskuulla trimmattu eka kerran tätä reissua varten ja siistiminen sitten suoritettiin viikkoa ennen näyttelyä. Kiran turkki sai oman trimminsä Oulun suunnassa. Aapon turkki ei sitten puolestaan ollut tarpeeksi hyvässä kondiksessa näyttelypäivään mennessä, joten boitsu jäi mummolaan hoitoon :o)

Kajaaniin menin yhdessä Anskun, Turon ja Oton kanssa. Pientä jännitystä oli ilmapiirissä (ainakin minulla), kun omat kasvatit olivat kehään menossa. Tuomarina oli Harry Tast, tiukka tuomari kuten Messarissakin tuli todettua. Mutta jollain tavalla pidän hänestä. Korrekti mies ja yksilöarvostelun jälkeen antoi jokaiselle handlerille erikseen henkilökohtaisen palautteen/vinkkejä.  Parsoneita oli ilmoitettu Kajaaniin 23 ja paikalla 22, kun yksi eli Aapo jäi kotiin näyttelypäivän aamulla nukkumaan :o)

Tuomarilla oli käytössä laajakirjoisesti melkein kaikki nauhojen värit ja uusien näyttelysääntöjen astuessa nyt vuoden alusta voimaan, olivat väritkin erilaiset entiseen verrattuna. Säännöistä sen verran, että ERIn saanut ei automaattisesti päässyt PN/PU kehään vaan tuomari voi halutessaan antaa ERIn saaneelle SA:n (sertinarvoinen) , jotka vielä karsitaan siten, että jos kilpailuluokassa on enemmän kuin neljä SAn saanutta, pääsee näistä PN/PU kehään neljä parasta.

Urokset menivät sitten ensiksi kehään ja minä odotin tietysti hetkeä, jolloin tulee Anskun ja Oton vuoro. Odotin ja toivoin, tietysti. Toivoin tietysti sitä viimeistä valioitumissertiä Otolle, joka kävi viime vuonna kahdessa näyttelyssä ja molemmat näyttelyt 2-vuotissyntymäpäivän jälkeen. Ylivieskassa AVO ERI2 ja omassa erkkarissa Lohjalla mahtavasti AVO ERI3 ja Va-SERT. Elikkä toiveita minulla tietysti oli, mutta monta kovaa kilpakumppania oli uroksissa. Mutta hyvin meni ja Otto räjäytti pankin. Jo siinä vaiheessa, kun Otolle tuli ERI ja SA, niin sydän hyppäsi, vaikka tiesin, että vielä piti jännittää valioluokassa kehään menevää Moskovasta asti tullutta koiraa, joka oli Venäjän muotovalio, muttei Suomen muotovalio. Meidän kannalta se kuitenkin meni hyvin, koska venäläinen koira sai EVAn, syynä ontuminen. Sen jälkeen mulla meni kait vähän pasmat sekaisin. kun tajusin, että siinä se sertti nyt sitten tuli ja ensimmäisesta omasta kasvatista tuli Suomen muotovalio!!! Seuraavaksi oli vuorossa PU-kehä, jossa Oton lisäksi Mosse (Maitomiehen Morgan), Precious Pearl Casanova ja Jaffa (Tallitontun Yvo). Koirat kävelivät ja seisoivat ja tuomari tutkaili ja mietti. Sitten tuomari sijoitti Oton PU 1:ksi!!!

Tämä oli taas niitä hetkiä, jotka tulen muistamaan. Mulla varmaan loksahti suu auki ja nyt täytyy sanoa, että tuli semmoinen déja vu -tunne (Marikalle terkkuja, että mie muistan vielä sen syyskuisen päivän Limingassa ja sinä ja minä ja Rocky ja Mosse siellä PU-kehän viime metreillä) Yhtä uskomaton tunne oli nyt Kajaanissa. Mutta näin siinä sitten kävi!  Otto siis PU1, Mosse PU2, Precious Pearlin koira (sorry, en muista kutsumanimeä) PU3 ja Jaffa PU4.

Tämän jälkeen tuli itku........ onnesta! Ja Anskua halaamaan ja onnittelemaan!

Sitten jännäämään Kiraa. On se niin nätti likka, *huokailee täällä näytön takana* Kiralla meni hienosti pöytä ja kävellessä häntä heilui vimmatusti! Eli hauskaa ilmeisesti oli. Seisoessa piti vielä pikkulikalla välillä istahtaa, Sirpalla oli herkkupala kourassa, joten Kira päätti, että nyt pitää kait istua, että saan namia :D No, likka on vasta 9 kuukauden ikäinen ja erkkarin pentuluokan jälkeen ekassa junnuluokan kehässään. Seisomaan hän oppii tässä hetimmiten pienellä lisätreenillä. Kira sai hienosti EH:n ja tuomari kertoi Sirpalle yksilöarvostelun päätteeksi, että tähän koiraan kannattaa satsata ja panostaa ja lisännyt vielä pikkuinen huumorinpilke silmäkulmassaan, että täähän on vielä ihan pentu. Ja arvostelu oli suorastaan loistava. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti seuraaviin näyttelyihin!

Parhaaksi nartuksi valittiin kaunis Myytti eli Karvahaalarin Onnen Amuletti. Tämän jälkeen Myytti ja Otto menivät ROP-kehään. Myytistä tuli ROP ja Otosta VSP.

Elikkä kokonaisuudessaan Oton tulos: ERI 1 SA PU1 SERT CACIB VSP FI MVA. Mahtava juttu, olen niin ylpeä Oton ja Anskun saavutuksesta. Kiitos Ansku, kun sä sait tämän aikaiseksi, sinähän olet Ottoa näyttelyihin treenannut ja kehässä hienosti handlannut ja näyttelyreissuja tehnyt, osa reissuista ollaan yhdessä reissattu ja osa reissuista muiden kavereiden kera!

Pitkän näyttelypäivän päätteeksi (jäin Kajaaniin yhden 6-ryhmän ROP-koiran+omistajan kanssa ryhmäkehiä odottelemaan) olin kotona vasta illalla n. klo 21 väsyneenä mutta onnellisena. Tästä on hyvä jatkaa tekemään uusia suunnitelmia...... monella saralla ;o)


Otto ja Ansku

Ratkaisun hetket PU-kehässä,  Otto vasemmalla


"Otto" - Pikkuroosan Running WilD AVO ERI 1 SA PU1 SERT CACIB VSP FI MVA

oikealla "Myytti" - Karvahaalarin Onnen Amuletti VAL ERI 1 SA PN1 CACIB ROP C.I.B.

kuva: Lotta Leinonen

Junnunartut kehässä, jotenkin hellyttävän näköisiä. Kira 2. oikealta

Kira - tilannekuva kehän jälkeen :o)