Tässä lyhyt versio näyttelyviikonlopusta ja muustakin. Olen nyt illan aikana muokannut kuvia kotitöiden ohella ja alkaa yö olla jo käsillä

Viime viikonloppuna oli Helsingissä vuoden tärkein näyttelyviikonloppu eli Voittaja 09 ja Pohjoismaiden Voittaja 09. Olin ilmoittanut Rockyn kyseisiin näyttelyihin. Samoin kasvattini Otto oli saapumassa näyttelyihin oman perheensä kanssa. Pari päivää aiemmin oli selvinnyt, että lauantaille tuli tuomarimuutos ja parsoneita tuomaroi Veli-Pekka Kumpumäki. Tämä tietohan ei saanut kovin valtaisia innostuksen huutoja minussa aikaiseksi.

No, näyttelyihin mentiin, kun oli kerran ilmot maksettu. Lauantaina oltiinkin systerin kanssa hyvissä ajoin liikkeellä ja onneksi tajuttiin mennä siinä vähän aikaa jonossaolon jälkeen Hartwall-areenan parkkihalliin eikä Messukeskuksen parkkihalliin. Hartwall-areenan parkkihalli oli melkein tyhjä (kun taas jälkikäteen kuultuna Messukeskus oli pullollaan autoja).

Kehän kulmilla sitten tuli tavattuja monia tuttuja parsonihmisiä ja koiria. Uusiinkin parsonisteihin tuli tutustuttua. Lauantaille oli koiria ilmottu 48 karvakuonoa. Muutama jäi tietysti pois tuomarimuutoksen vuoksi.

Otto oli junnuluokassa ja sai EH:n. Tietysti ERIä olin toivonut tälle komealle nuorukaiselle. Rocky oli avoluokassa ja Rockyn nassu ei oikein miellyttänyt tätä tuomaria ja H sieltä sitten tuli. Siinä kehää seuraillessa ja kavereiden kanssa jutellessa ja välillä Leenan tarjoamaa kuohujuomaa siemaillessa aika kului mukavasti. Ja mukavasti olisi edelleen kulunut, mutta mun systeriltä loppui puhti ja kesken narttujen avoluokan lähdettiin työntelemään lastenvaunuista tehtyjä kärryjä kohti parkkitaloa. Rockyn boxi on siis sijoitettuna tähän lastenvaunujen runkoon ja boxin vetoaisasta joko vedän tai työnnän kärryjä eteenpäin. Tosi kätevä ja maksoi 1 euron. Moni on ihastellut kätevää menopeliä.

Lauantaina odotetusti ROP oli rotumme huippukoira Enzo eli Miselin Mazfactor. Onnittelut vielä kerran koko tiimille. VSP puolestaan oli norjalainen Revefotens Little Spark.

Sunnuntaina oltiinkin liikenteessä jo aikaisin, kun parsonkehä alkoi klo 9.00. Tuomarina Helge Kvivesen Norjasta. Koiria ilmoitettu 40.  Olin ohjeistanut systerini tälle päivälle sillee, että hän lupasi pyhästi, että nyt katsotaan parsonkehä loppuun saakka ja sen jälkeen lähdetään kiertelemään Messukeskusta ja shoppaillaan.

Junnu-urokset astelivat jälleen ensimmäisenä kehään ja Otto siellä myös reippaasti käveli Anskun taitavasti handlaamana. Nyt täytyy kyllä sitten sanoa, että yllätyksen aiheutti tämä tuomari minulle ja varmaan myös Anskulle ja Turolle, koska sininen nauha iskettiin Anskun kouraan eli H tuli, että tupsahti. Avoluokassa Rocky jatkoi tämän viikonlopun puhdasta tasaista linjaansa   eli H tuli. Sitä en selittele sen kummemmin, enkä jää murehtimaan. Mutta Oton H jäi hieman kaihertamaan, koska tiedän, että kun sitä junnua noin kokonaispakettina ;) miettii, niin kyllä Otto on paremman kuin H:n arvoinen. Ennen tätä viikonloppua oli viisi näyttelyä käytynä ja niistä kolme sertiä plakkarissa.  Annetaan nyt ajan kulua ja Oton miehistyä ja katsotaan sitten taas, miten kehät kulkee. Ja niinhän se on, että tuomari ne koirat arvostelee mieltymyksensä mukaan ja tämä viikonloppu oli meidän koirien osalta tällainen, se siitä.

ROP oli jälleen ansaitusti Enzo ja näinollen Enzo sai viikonlopun saldoksi V-09 tittelin ja PMV-09 tittelin, upea suoritus!!! Vielä kerran onnittelut Annelle, Nikolle ja tietenkin kasvattajalle Jaanalle. VSP oli kaunis veteraaninarttu After Barnakin Falling Rain, hänelle myös PMV-09 titteli. Onnittelut myös Tiina Ojalalle.

Sitten päästiin odotetulle shoppailukierrokselle ja kaikennäköistä tilpehööriä meille tarttuikin matkaan. Yhdestä ostoksesta otin oikein kuvankin tuohon alemmaksi.

Otto tuijottaa Anskun kättä. Anna nakkii, pliis :D. Foto Leena Mäkelä

Otto ja Ansku. Foto Leena Mäkelä

Veli-Pekka Kumpumäki puristelee Rockyn sukukalleuksia ja minä puristelen Rockyn poskia. Foto Leena Mäkelä


Mun komistus :) Foto Heli Kangas

Shoppailukierroksen antia. Seuraavia näyttelyitä varten aiheeseen sopiva pikkuinen pussukkalaukku, jossa myös olkahihna.

Muutama päivä sitten kävin Helkyn kanssa katsomassa meidän omia ihania sijoituskoiriamme Meseä ja Miniä. Ensiksi mentiin Kouvolaan Meseä tapaamaan. Mese oli aivan valloittava pakkaus ja hänen perheensä oli aivan hurmaantunut tästä pikkuveijarista. Siellä suunniteltiin jo pentukouluun menoa.

Sitten kävimme tapaamassa pikkuista Miniä Lappeenrannassa oman perheensä luona. Pyörremyrskyn lailla tuo pikkuinen otti meidät vastaan ja hyppäsi syömään lihaista luuta sohvalle sellaisella tarmolla, että oksat pois. Melkoinen tarmonpesä tuo pikkuneiti.

Poseerauskuviakin yritettiin ottaa vähän vaihtelevalla menestyksellä. No niitä kyllä keritään ottaa myöhemminkin, vaikkapa pöydällä herkkujen kera.

Tässä kuvat nuorisosta.

                                                      Mese

                                                    Mini

Tässä vielä muutama kuva Rockysta ja systerin australianterrieri Cellasta.

                                                   Cella

Rocky ja Cella olivat ihan rauhallisesti (aina välillä)

Rockylla oli tapana nukkua tuolla porrastasanteella tai muuten vain katsella olohuoneen touhuja aina välillä

Hyvinkäällä Martin koulun ala-asteen joulujuhla