Aluksi urosvalinnasta hieman. Roosan astutukseen urokseksi valitsin Tairngire Messengerin "Mesen". Elokuulla jännitin ainoastaan Roosan tulevan juoksun alkamisajankohtaa. Toivoin, että juoksu ei ala ennen syyskuun puoliväliä, koska Mese täyttää 1 vuotta 23.9. Parsonrussellinterrierit Ry:n sääntöjen mukaan uroksen tulee astutushetkellä olla vähintään 1 vuoden ikäinen, silmä- ja polvitarkastettu. Lisäksi vähintään toisen vanhemmista pitää olla PLL (perinnöllinen linssiluksaatio) DNA testattu terveeksi (Clear) tai hänen pitää olla suvun perusteella todettu geneettisesti terveeksi. Mese on geneettisesti terve linssiluksaation osalta, Roosa on tutkittu ja todettu geenin kantajaksi (Carrier). Roosan silmät on virallisessa silmätarkastuksessa todettu terveiksi, viimeisin tarkastus elokuu 2010. 

Roosan juoksu alkoi kuitenkin vähän "liian aikaisin", mutta siltikin päätin käyttää astutukseen Meseä. Ensimmäisen astutuksen aikaan Mesen ikä noin 11 kk 3 viikkoa eli paljosta ei jäänyt 1 vuoden ikä vajaaksi.

Mesen silmä- ja polvitarkastus on 28.9. Lappeenrannassa.

Linkki yhdistelmään Koiranetissä.

Viikko sitten sunnuntaina lähdin Roosan kanssa astutusreissulle Etelä-Suomeen. Proge-testejä ei ennakkoon otettu, lähdin hyvissä ajoin liikkeelle mm. juoksun vuorokausia ajatellen. Ajeltiin suoraan Kouvolaan Mesen luokse. Saavuimme Kouvolaan, jossa Helkky ja Mesen emäntä Heli sekä tietysti Mese odottivat meitä. Otin Roosan autosta, pissatin ja remmissä takapihalle Meseä tapaamaan. Mese ja Roosa kokivat varmaankin kohdatessaan salamarakastumisen, koska alle kahdessa minuutissa olivat jo nalkissa. 1. astutus siis onnistui täydellisesti. Otin Mesen mukaani Hyvinkäälle systerin luokse ja seuraavana päivänä Mese lähti hoitoon Anjalle (Tallitontun kennel). Anjan kanssa sitten astutus vielä pariin kertaan Nurmijärvellä. Torstaina lähdin kotimatkalle ja vein samalla Mesen kotiinsa Kouvolaan. Kilometrejä jälleen kertyi trippimittariin, tällä kertaa reilut 2100 km :o)

Kiitos vielä kerran Anja avustasi ja samoin Helkylle kiitos avusta !!!!

Mesestä vielä sen verran, että luonteeltaan aivan ihana on tämä nuorimies. Iloinen, leikkisä, mutta tavallaan ihanan rauhallinen luonteeltaan. Ulkomuoto Mesellä on myös tosi upea.

Kävin reissun aikana myös Pornaisissa moikkaamassa Hippua ja Jaanaa. Nätti tyttö on siellä kasvamassa.

Täällä kotona on nyt meidän kotiintulosta lähtien Rockylla ollut aika vaikeeta, johtuu tietysti Roosan juoksusta. Asustelee erillään vierashuoneessa, josta vinkuu ja raapii ja kaipailee Roosaa. Ruokaa ei mene oikeastaan yhtään. Sentään vettä menee..... ja juustoa jonkun verran. Mutta tänään on semmoinen tunne tullut, ettei niin paljon vingu enää eli varmaankin muutamassa päivässä tämä tilanne rauhoittuu tässä huushollissa.

Sitten muutama kuva reissulta.

Mese ja Roosa. Koirien asennot on hieman väkinäiset, koska oli vaikea pitää heitä erillään toisistaan, rakkaus oli niin leiskuvaa

Mesen ihana näyttelyposeerauskuva oli pakko laittaa tähän väliin! Mese on niin ihanan näköinen :o) Kuva: Leena Mäkelä

Roosa ja tyttärentytär Hippu Pornaisissa

Hippu

Sisareni tytär Kia ja Cella

Cella näppäränä tyttönä yritti kovasti vikitellä juoksuista Roosaa ja Roosa kyllä tykkäsi :o)

Pornaisista ajellessa piti kesken kaiken pysähtyä iltahämärissä peltojen keskellä ihailemaan ja kuvaamaan tätä ihanaa maisemaa :o)

Ja vielä ihan pakko laittaa kuva kaverini mökiltä hänen ihanasta kukka"kärrystään" lauantai-illan hämärtyessä :o)