Olipa tosi antoisa viikonloppu Rockylla ja minulla Mejä-koulutuksen merkeissä. Koulutus pidettiin Utajärvellä Sotkan leirikeskuksessa ja tietenkin käytännön harjoitukset metsässä Cool. Lähdimme kaverini Marjutin ja hänen tollerinsa Nellan kanssa ajelemaan lauantainaamuna klo 5 kohti Utajärveä. Ilma oli mahtava eli aurinkoinen, joten mielialakin oli sen mukainen. Saavuimme klo 8 perille ja ja maksoimme koulutusmaksun ja alettiin kahvittelemaan ja tutustumaan toisiin leiriläisiin. Mukana oli n. 30 innokasta leiriläistä ja vähän enemmän koiria. Rotukirjo oli monenmoinen. Leiri oli Oulun seudun noutajien järjestämä, joten noutajia oli tietenkin eniten mukana. Rotuja eritellen labrador, novascotiannoutaja, kultainen noutaja, varmaan muitakin noutajarotuja, laika (itä/länsi), norjan harmaa, sileäkarv. kettuterrieri, karkeakarvainen mäyräkoira, australianpaimenkoira JA YKSI YLITSE MUIDEN ELI PARSONRUSSELLINTERRIERI Pusu. Paluumatkalla muuten mietittiin, mitä rotua leirillä oli eniten, niin kiistahan siitä melkein tuli, kun kaverini ehdotti labbista ja minä siihen kiivaasti väitin, että parsoneita oli eniten. Näin muuten melkein taisi olla. Parsoneita oli Rockyn lisäksi Velmu, Sara ja Rocky, niin todellakin Rocky, Oulussa asuu meidän Rockyn kaima. Nuo kolme muuta parsonia olivat kaikki Oulusta.

Leirin ohjelmasta sen verran, että heti lauantaiaamuna saatiin tietää mitä Mejä on, harjoittelusta infoa tosi perusteellisesti, kartan ja kompassin käytöstä ohjeita, koesääntöjä käytiin läpi hyvinkin perusteellisesti ja kokeen kulku samoin. Lounaan jälkeen lähdettiin kouluttajaryhmittäin metsään vetämään koejälkiä omille koirillemme. Samoin vedettiin seuraavalle päivälle yönyli jäljet valmiiksi. Ilta kului saunoen, syöden, toisten kanssa rupatellen ja luonnosta nauttien.

Sunnuntaiaamuna oltiin pirteinä klo 8 jälkeen aamupalalla ja klo 9 alkoi ylituomarin alkupuhuttelu, kysymyksiä ja keskustelua. Sen jälkeen oli laukauksensietotesti. Tältä osin olin selittänyt oman ryhmäni kouluttajalle, että Rocky on hieman reagoinyt laukaukseen aiemmin joissain tilanteissa. Testi tehtiin ja reaktiota oli jonkin verran, ei kuitenkaan paukkuarkuutta, joten saatiin siltä osin kotiläksyä. 

Lounaan jälkeen lähdettiin metsään ja ajettiin jäljet. Rockyn keskittymiskyky oli edell. päivänä sillä tuoreella jäljellä hieman huono ja boitsu meni rypemään ja piehtaroimaan suolla mutalätäkköön Yllättynyt, siis oli aivan kuin keväthuumassa ja järkeä vailla. No, kyllähän tää kossi löysi kaadon, mutta oli vähän päätöntä menoa kaiken kaikkiaan noissa kevättuoksujen huumassa. Sunnuntain jäljelle lähtiessä naureskeltiin valmiiksi Rokkijätkän keväthuumalle. Kyllähän se jäljesti, vaikka yksi hirvien nuolukiven paikka tuli tutkittua tooooosi tarkkaan ja siihen palattiin takaisinkin lähellä olevalta kulmaltakin tarkistamaan niitä monia hajuja. Tietö kohti jäljellä palatessa oli Rockyn jälki oli liian lähellä seuraavaa jälkeä ja Rocky pyrki koko ajan siihen suuntaan, kun tuuli toi hajun hänen muhkeaan kirsuunsa. Rocky on siis vahvasti ilmavainulla jäljestävä koira. Kaato löytyi ja tutkittiin. Mutta edelleen oli liikaa virtaa poijaalla, vaikkei niin paljon kuin edellisenä päivänä.

Summa summarum; viime loppukesän ja syksyn aikana on Rockylle vedetty n. viisi jälkeä ohjatuissa harjoituksissa ja tästä jatketaan kotosalla uusin ohjein, jahka lumet sulaa metästä.

Kun kaikki jäljet oli käyty, niin palattiin leirikeskukseen ja pidettiin loppuyhteenveto ja joka kouluttaja kertoi jokaisesta omasta oppilaastaan( sekä koirasta että ohjaajasta) ja antoi rakentavia ohjeita, miten jatkaa harrastuksen parissa.

Neuvoja ja vinkkejä saatiin todella paljon ja tästä on hyvä jatkaa täällä Kuusamossa mukavan harrastuksen parissa.

Alla muutama kuva leiriltä. Nellan kuva vielä puuttui, kun ne kuvat otettiin eri kameralla.

1241465708_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Velmu vasemmalla ja Oma Rocky oikealla. Omissa yksiöissään Silmänisku

1241465800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oululais-Rocky vasemmalla ja vieressä kaverinsa Sara

1241465926_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rauhoittelen Rockya lähdössä

1241465983_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nuolukivipaikan tarkkaa tutkintaa

1241466051_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaato

                                Pusu          Pusu          Pusu

Sitten on pakko laittaa kuva ihan eri jutusta. Kännykameralla otin tänään kuvan Roosasta kaivuuhommissa. Meillä on semmoinen suuri vuori tuossa pihankulmalla, joten Roosalla oli kaivamista jälleen kerran. Varmaan 15 min. hän vain kaivoi ja hän vaan kaivoi Nauru Meillä on siis lunta, kuten kuvasta näkyy!!!

1241466394_img-d41d8cd98f00b204e9800998e