Eipä mentykään Kajaaniin tänä aamuna näytelmiin.
Meidän parsoneilla tuli joku kahakka eilen keskenään tuossa keittiössä. Jerry ja Roosa siinä olivat "hieman" ärsyyntyneitä toisilleen ja Rocky parhaansa mukaan roikkui jomman kumman pannassa kiinni. Kun siitä sitten komensin Jerryn jäähylle eri huoneeseen ja katsahdin Roosaa, niin näin, että veri valuu suusta. Tietenkin säikähdin ja kuivailin turpaa ja katsoin suuhun. Tuloksena rähäkästä hänellä nyt on katkennut alaetuhammas ja alahuulen sisäpuolella on yli sentin haava vaakatasossa ja pystyssä myös haava, ulkopuolella haava ja ulkopuolelta tähän aamuun mennessa on turpa turvoksissa. Soittelin illalla "muutaman" (lue: 9) puhelua, mm. Jaanalle Mikkeliin ja el.lääk.päivystykseen Posiolle. Lopullinen niitti oli Kajaanin näyttelysivuilla oleva puhelinnumero, josta vastasi yksi näyttelyjärjestelyistä vastaava nainan. (Hän näyttää olevan tänään myös jossain kehässä tuomariharjoittelijana.) Hänelle kun asiaa selitin, niin hänen mielestään koiraa ei kannata tuoda näyttelyyn, kun en siihen hätään saanut edes el.lääk. todistusta vammasta. Ilman todistusta saattaisi tuomari antaa koiralle EVA:n tai HYL:n, joten byebye Kajaani. Siis oli semmoinen fifty-sixty tilanne. Näyttelypaikkahan itsessään on jo niin kamala, että......
Muutenkin tärkeintä on Roosan terveys ja oishan siihen vammaan saattanut tulla joku pöpö, etenkin, kun on maapohjahalli. Näyttelyitä tulee aina uusia, eli uusia junia tulee aina :)

Huomenaamulla ensimmäisenä menen el.lääk päivystykseen tänne Kuusamoon. Katsotaan mitä siellä sanotaan ja tuleeko Roosalle lääkkeitä ja pyydän todistuksen hammasjutusta. Posion päivystäjän mielestä  maanantaina kerkiää käydä lääkärissä ajatellen hammasta/todistusta/tulevia näyttelyitä.

Nyt olen tänään mielessäni tsempannut kaikkia tuttuja ja tuntemattomia parsoneita siellä kehässä :)

t. Marja ja toipilas-Roosa ja muu lauma