EDIT 28.11.08 KLO 13.50:
Vanilla oli koko eilisen päivän Anskun valvonnassa ja vointi oli koko ajan hyvä. Normaalit 5 kk ikäisen parsonin villit leikit :) olivat eilen illalla menossa, kun soittelin kuulumisia. Vanilla oli syönyt ja juonut normaalisti. Ruoka vaan oli eilen normaalista poiketen vähän pehmitettyä, että sulaisi nopeammin ja paremmin.
Kaikki siis hyvin täällä Koillismaalla :)

*************************************

Eilen Vanilla säikäytti meidät toden teolla.

Vanilla on "isosiskonsa" Nyytin kanssa toisinaan yhdessä vanhusyksikössä Anskun mukana kaverikoirana. Eilen sitten puolenpäivän maissa yht'äkkiä Vanilla meni aivan uneliaaks
i, siis tajunnantaso matala. Makasi vain ja tärisi, nopea, epätasainen pulssi. Jaloilleen ei ottanut ollenkaan. Ansku soitti minulle ja kohta oltiinkin eläinlääkäripäivystyksessä ja tutkimuksissa.
Vanillalle laitettiin tippumaan shokkinesteytys, vetyperoxidia annettiin ruiskulla suuhun, samoin lääkehiilet. Verensokeri normaali, suun limakalvot vitaalit, lämpö normaali, tajunnantaso matala, pulssi nopea ja epätasainen. Silmien pupillit eivät reagoineet valolle, joka viittasi keskushermostoperäiseen ongelmaan. Lääkärissä seurattiin muutama tunti ja tipan kanssa urhea pikkuparson lähti kotiin. Ohjeena seurata vointia tiiviisti, antaa lääkehiilet uudelleen, samoin Antepsinia suuta kostuttamaan ja ruokatorven/mahan tilannetta auttamaan. Pissaa tuli alle, kun pikkuinen ei jaksanut muutamaan tuntiin nousta jaloilleen, mutta pääasia, että pissaa tuli. Yhden kerran oksensi koko illan aikana. Sitten jossain välissä kävi pihalla pissillä, kun jalat vähän jo kantoivat. Illan mittaan Vanilla tosiaan alkoi vähän virkistymään, eli välillä jopa silmiä vähän availi ja yritti nousta, kun Nyytti meni pihalle ovesta. Koko ilta ja yö Vanillaa tarkasti seurattiin. Tippa loppui puolen yön tietämillä ja itse lähdin Anskun ja Jarin luota kotiin nukkumaan n. klo 1 yöllä.

Aamulla sitten menin Anskun mukaan, kun käytiin uudelleen lääkärissä. Syke normaali, silmät reagoivat valolle ja koiran vointi oli normaalin oloinen. Kanyyli poistettiin tassusta. Iloisena Vanilla moikkasi tuttua Leenaa, jonka näki aseman odotustiloissa. Keskelle lääkäriaseman pihaa teki myös tosi ison kakkakasan lääkäriin mennessä. Hox! Korjattiin kakat pois ;)

Vanillasta täytyy sanoa, että on reipas tyttö. Ei pienintäkään äännähdystä päästänyt vaikka laitettiin tippaa, ruiskutettiin suuhun vaikka minkälaista ainetta ja useampaan otteeseen ja oli tosi kipeänä.

Arvoitukseksi jää, mitä Vanilla pisti eilen suuhunsa. Lääkärin mielestä todennäköisimmin se oli joku lääketabletti.

Kuten sanoin, niin säikähdyksellä selvittiin, vaikka yksi asia tässä vielä mietityttää yli kuukauden ajan.
Vanillalta otetaan verinäytteet kuukauden kuluttua. Täytyy vielä selvittää, että aiheuttiko tämä myrkytys munuais- tai maksavaurioita. Nyt ei voida kuin toivoa parasta.

Alla kuvat pikkupotilaasta. Kännykällä otettuja kuvia. Sekä kuvat kaikista kolmesta Roosan pennusta.
Omistajien luvalla saan taas laittaa niitä tänne blogiin :)
2098098.jpg
Vanilla lääkäriaseman pöydällä
2098104.jpg
Illalla olivat silmätkin jo välillä auki
2098110.jpg
Vanilla ja Nyytti - kerrostaloasumista - Mökillä käymässä -
Takkatulen lämmössä :o)
2098116.jpg
Otto mehtäreissulla
2098132.jpg
Santtu hengailee
sammakkoasennossa